Over ons

De drijvende kracht achter R&T Consultancy is haar ijzersterk team. Met Frans Visser, Paul Robrechts, Jan van Eck en Ton van Klei in de lead, vallen we terug op een uitgebreide vakkennis en een jarenlange ervaring binnen security.

Daarnaast zijn ze omringd door een fantastisch team van een 35-tal consultants, met elk één of meerdere specifieke competentiedomeinen binnen security.

Ons geweldig all-for-one-team wordt ondersteund door twee directieassistentes. Dankzij hen is de kwaliteit van de dienstverlening in HR, Marketing en Finance op hoog niveau geborgd.

Frans Visser

Frans Visser

Frans heeft zich na zijn carrière binnen facility & security management bij ING, vanaf 2008 als onafhankelijk consultant volledig toegelegd op safety & security management. Naast zijn inhoudelijke deskundigheid, wordt Frans door opdrachtgevers gewaardeerd voor zijn communicatie op alle niveaus, objectiviteit en neutraliteit en vasthoudendheid in de boodschap.

Het creëren van een veilige en beveiligde organisatie is één van de verantwoordelijkheden van ondernemers en topmanagement, terwijl zij zich juist liever focussen op het verder ontwikkelen van de primaire business. Wij zien dat deze ontwikkeling ertoe leidt dat in toenemende mate behoefte is aan “ontzorging” bij het organiseren van het safety en security management. Veelal uitgedrukt in advisering tot en met implementering van complexere veiligheidsprojecten.

De complexiteit van het implementeren en borgen in de organisatie van genomen beveiligingsmaatregelen wordt vaak onderschat; hier ligt nu juist zijn kracht.

Paul Robrechts

Paul was twintig jaar landelijke security verantwoordelijke bij 3 grote ondernemingen. Zo was hij 15 jaar Director Safety en Security in de banksector: 10 jaar bij Bacob en 5 jaar bij Generale Bank-Fortis. Van 2000 tot en met 2005 was hij Director Security, Safety and Health van De Post.

In 2007 richtte hij samen met Marc Thienpont het bedrijf Robrechts & Thienpont op in België. Paul gelooft zeer sterk in een securitybeleid dat gesteund is op een lange termijnvisie gekoppeld aan een duidelijk actieplan en quick wins. Zijn pragmatische aanpak versterkt het resultaat van zijn beleid.

Hij begrijpt de veiligheidsnoden van moderne bedrijven perfect. Als ingenieur elektronica en licentiaat Veiligheidstechniek ontwikkelde hij zijn security kerncompetenties: strategieontwikkeling, riskmanagement, change management, organisatie en cultuur. Reorganisatie van securityafdelingen vormt één van zijn kerncompetenties, die hij van bij de aanvang van zijn professionele loopbaan uitbouwde. In al deze functies heeft hij veel ervaring en kennis opgedaan die vandaag een extra meerwaarde geeft aan onze opdrachtgevers.

Paul Robrechts
Jan van Eck

Jan van Eck

Na zijn bouwkundige en vormgevende opleidingen en een carrière bij de Politie, Spoorwegpolitie en Ministerie van Sociale Zaken in verschillende project- en leidinggevende functies, heeft Jan zich vanaf 1990 ontwikkeld als onafhankelijke safety & security consultant.

Jan werkt ruim 30 jaar op een onafhankelijke, deskundige en integere wijze voor opdrachtgevers van complexe(re) profit en non-profit organisaties, dat in projecten altijd tot meerwaarde leidt. Dit wordt o.a. bereikt door “outside the box” te kunnen én durven denken, waar het de inrichting van veiligheid en beveiliging betreft, maar ook meedenkend waar het aanpalende disciplines betreft.

Van beleid tot en met de uitvoering. Door afstand te nemen van het traditionele denken, levert Jan bij veel opdrachtgevers en binnen multidisciplinaire projecten, een meer in balans zijnde integrale veiligheid en beveiliging op tegen structureel lagere kosten.

Ton van Klei

Ton is een gedreven enthousiaste professional met brede ervaring in het security domein. Na het afronden van zijn elektronica studie in 1989 heeft hij meerdere security gerelateerde functies vervuld. Met name aan de delivery kant in de vakgebieden consultancy, sales, project-, service level- en product management heeft Ton zijn sporen verdiend.

Hij heeft specialisaties op het gebied van Toegangscontrole, IT en Securitymanagement en heeft een groot netwerk bestaande uit de key players van FM en (IT)Security organisaties in Nederland.

Hij is gewend om te functioneren in complexe en grote organisaties, met name in de financiële sector, en is bij vrijwel alle grote banken en verzekeraars in Nederland nauw betrokken geweest bij het ontwerp, de implementatie en de exploitatie van securitysystemen. Het mitigeren van risico’s, integratie met andere IT-systemen en het automatiseren van securityprocessen speelde daarbij een hoofdrol.

In zijn laatste functie was hij verantwoordelijk voor de Sales organisatie van Nsecure voor de marktsegmenten Finance & Healthcare waar hij zijn grootste successen realiseerde samen met zijn team door middel van consultative selling.

Ton wordt door opdrachtgevers geprezen om zijn brede kennis van het security domein, inclusief de IT-kennis die onontbeerlijk is om securitysystemen te beoordelen op geschiktheid, te implementeren en te exploiteren.

Deirdre Kurvink

Na het afronden van een studie International Communication & Media in Rotterdam en een minor Safety, Security & Justice is Deirdre in het security werkveld terecht gekomen. Met een grote interesse voor thema’s als privacy, informatie beveiliging & security management heeft zij in de afgelopen jaren ervaring opgedaan op het gebied van toegangscontrole en cyber security. Met een frisse jonge blik ondersteunt zij met veel plezier opdrachtgevers bij security vraagstukken.