WE MANAGE SECURITY

R&T consultancy is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in veiligheid in de ruimste zin van het woord. U bent bij ons op het juiste adres voor al uw vraagstukken inzake security en safety en kan hierbij rekenen op 100% onafhankelijk advies. Hierdoor krijgt u de garantie dat de aanbevolen oplossingen volledig op uw maat geschreven zijn en een meetbare impact hebben op uw bedrijfsprocessen.

R&T consultancy is opgericht met als missie:

“Het aanbieden van geïntegreerde en resultaatsgerichte beveiligingsoplossingen in aansluiting op de bedrijfscultuur en –strategie van de klant, zodat onafhankelijkheid, professionaliteit, partnership en creativiteit centraal staat.”

R&T consultancy behoort tot de R&T Group, waarvan ook de bedrijven Robrechts & Thienpont België, SCOPE en Praetorian Engineering deel uit maken. Samen hebben deze bedrijven meer dan 55 jaar ervaring in security consultancy, elk met hun eigen focus of specialisatie:

Robrechts & Thienpont België

Als toonaangevende Belgische autoriteit in onafhankelijk beveiligingsadvies, biedt Robrechts & Thienpont strategische, 360° oplossingen voor kritieke omgevingen met een globale & geïntegreerde aanpak via ontwerp, bewezen methodologieën, concepten, en functioneel-technische specificaties. Als onderdeel van de R&T Group, is Robrechts & Thienpont actief over heel Europa.

Scope

Als pionier is SCOPE de onafhankelijke beveiligingsadviseur die flexibel operationele ondersteuning biedt én doelgericht de meest pragmatische en kostenefficiënte oplossing op maat ontwikkelt.

Praetorian Engineering

Praetorian Engineering is voor vitale infrastructuur dé partner in blast en fire mitigation. Zij berekenen de impact van explosies op gebouwen en installaties en dit zowel in de procesindustrie als in het kader van terreuraanslagen. Zij formuleren op academisch niveau maatschappelijk verantwoorde aanbevelingen op basis van structurele impactanalyse, risicobeoordeling en engineeringontwerp.

UITGEBREIDE ERVARING

Als groep hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd binnen hoog risico omgevingen en vitale infrastructuur en realiseerden we meer dan 500 security projecten in binnen- en buitenland. We hebben een groot klantenportfolio in publieke en private ondernemingen, MKB en multinationals in zeer diverse sectoren, waardoor we een zeer brede kijk hebben op security en safety. 

 

ONZE EXPERTISE

Security en safety zijn complexe materies die constant evolueren en waarbij zowel technische skills (engineering) als organisatorische skills (beleid- en procesmatig) aan te pas komen. Ons multidisciplinair team bestaat uit een unieke mix van ingenieurs, criminologen en security generalisten. Onze experts volgen de evoluties op het vlak van elektronische, bouwkundige en organisatorische beveiligingsoplossingen (zodat u zich volledig kan focussen op uw core business).

Concreet kunt u bij ons terecht voor veiligheidsvraagstukken, zoals :

– een quick scan, security audits of penetratietesten;

– een uitgebreide risicoanalyse van uw bedrijf;

– een inventaris van uw huidige veiligheidsinfrastructuur en -beleid;

– de optimalisatie van uw beveiligingsdienst, door bv. het opstellen van KPI’s;

– het uitwerken van beleidsdocumenten op maat voor uw bedrijf;

– het opstellen van SLA’s voor uw leveranciers;

– het organiseren of optimaliseren van uw visitor management;

– trainingen inzake veiligheid, security awareness en crisis management;

– ondersteuning in complexe aanbestedingsprocedures;

– het opstellen van programma’s van eisen;

– het ontwikkelen van technische bestekken;

– projectmanagement van a tot z inzake de implementatie van securitysystemen (zowel voor nieuwe als bestaande gebouwen);

– beleid, bedrijfsnood- en ontruimingsplannen (safety);

– impactanalyses en blast protection;

– en zoveel meer…

En dit zowel voor kleinschalige security projecten als voor de uitrol van complexe geïntegreerde oplossingen voor meerdere locaties.

Heeft u een vraag m.b.t. de veiligheid van uw bedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wilt u nog meer weten over onze diensten ?